Cukkinis-paradicsomos spagetti 

Hozzávalók:

250 g tojás nélküli kukorica (Pasta d’oro)- vagy teljes őrlésű tönkölytészta (Rédei) vagy durumtészta

4-5 db közepes nagyságú paradicsom cikkekre vágva

1 kisebb cukkini negyedholdra vágva

4-5 gerezd fokhagyma apróra vágva

1 mk. hidegen sajtolt olaj (napraforgó, olíva, szezám)

tengeri vagy más természetes só

1 csokor friss bazsalikom

Elkészítés:

A tésztát megfőzzük a zacskón található tájékoztató szerint.

A fokhagymát néhány percig pirítjuk az olajon 1 csipet sóval, majd először rádobjuk a cukkinit, 6-7 perc múlva pedig a paradicsomszeleteket is. Ha a zöldségek megpuhultak, óvatosan összekeverjük őket a főtt tésztával. A tetejére friss, apróra vágott bazsalikomot teszünk.