Pogácsa (makrobiotikus recept: tej, tojás nélkül)

20 dkg fehér liszt (durum vagy tönköly)
40 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 ½ dl hidegen sajtolt olaj
1 rizstejszín
1 evőkanál só
3 dkg élesztő
2 ½ dl rizstej
1 evőkanál rizsszirup

3 dkg élesztőt 2 ½ dl langyos tejben megfutattunk 1 evőkanál rizssziruppal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz és jól kidagasztjuk. Elnyújtjuk, összehajtogatjuk, és visszatesszük az edénybe, letakarjuk. Fél óra múlva újra elnyújtjuk, összehajtogatjuk és visszatesszük az edénybe. Fél óra múlva 1 ½ cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk. tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőbe 200 fokon villanysütőbe, gázsütőbe 7-es fokozaton sütjük.

Jó étvágyat! 

További makrobiotikus recepteket találhattok a makrobiotika intézet honlapján:


http://www.makrobio.hu/index.php/etelek-receptek