MAKROBIOTIKUS LENCSE FASÍRT

(hús és tojás nélkül) 

1 csésze lencse vízben megfőzve (Előző este tisztítsd meg és áztasd be a lencsét. Az áztató vízben főzd meg a. Pont annyi vizet használj, hogy ne kelljen leönteni.

1/2 csésze főtt barna rizs

Ízesítéshez: hagyma, fokhagyma, petrezselyem zöld összevágva, só (Himalája só) , ízlés szerint.

Az összeállításhoz használj zabpelyhet (apró szemű) esetleg kevés teljes kiőrlésű búza lisztet. 
Formázz belőle apró pogácsákat! 
A fasírtot kevés hidegen sajtolt olajban süsd ki, vagy vékonyan megkent tepsibe adagolva sütőben. 

Gyors présű lila káposztával, kínai kellel, apróra vágott jégcsap retek salátával tálalhatod. Szórd meg egy kis pirított szezám maggal. 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

(A fotót a kisfiam készítette. Pintér Balázs)