FOGYÓKÚRA VAGY MÉREGTELENÍTÉS ? enlightened

Az elhízás a XXI. század orvoslásának egyik legnagyobb kihívásai közé tartozik. Az elhízottak száma 1980 óta megháromszorozódott a világon, és a drámai növekedés – úgy tűnik – továbbra sem áll meg.

Az elhízás nemcsak esztétikai probléma, hanem számos betegség kialakulására hajlamosít, így a szív- és érrendszeri megbetegedések, 2-es típusú cukorbetegségmagas vérzsírszintmagasvérnyomás-betegség, valamint légző-és mozgásszervi megbetegedések, illetve bizonyos daganatok is gyakrabban fordulnak elő az elhízottak között.

Az elhízás hátterében számos ok lehet. Betegség, öröklött hajlam, pszichés tényezők, de legtöbbször a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód áll.

A célként kitűzött súlyvesztés tehát teljes életmódváltást igényel, mely magában foglalja a megfelelő mennyiségű és minőségű étel elfogyasztását, a méregtelenítést, a kellő folyadék pótlást, a napi rendszerességgel végzett testmozgást és a napi 7-8 óra pihentető alvást.

A legfontosabb elem a táplálkozás átállítása, hiszen sejtjeink abból épülnek fel, amit elfogyasztunk. Ennek elemei a tápanyagok minőségének és mennyiségének megválasztása és étkezési szokásaink áthangolása.

Sokan a diétára gondolnak ebben az esetben és elfelejtik, hogy a megfelelő diéta csak méregtelenítéssel és tisztítással együtt hatékony.

Étkezési szokásaink alapvetően megváltoztak az elmúlt századhoz képest, melyhez életmódunk megváltozása is társult. Ennek következménye, hogy keveset mozgunk és túl sok felesleges kalóriát viszünk be szervezetünkbe. 

A problémát fokozza, hogy a tartósítószerektől hemzsegő félkész ételekkel rengeteg méreganyag kerül a szervezetbe, mely a zsírban makacsul raktározódik és gátolja a zsírbontást.

Nem elég tehát fogyókúrázni !!!

Kezdő lépésként a méregtelenítés javaslom mindenkinek, majd a sejtek minőségi táplálékkal történő feltöltöltését a hatékonyság növeléséhez. 

 Ne feledkezz meg a napi rendszeres mozgásról sem, hogy elérd kitűzött célodat !! 

Minden nap 30 perc könnyű mozgás és legalább heti 2-3 intenzív aerob edzés, ahol az izzadás segíti a méregtelenítést. 

A pihenőnapok is teljenek aktív tevékenységgel. wink

Méregtelenítési lehetőségek: 

KLIKKELJ A KÉPEKRE