Néhány tipp a táplálkozással kapcsolatban.
Tartsuk távol magunk a kampányszerű fogyókúrázásoktól és gondoljuk át étkezési szokásainkat.
Vegyük kézbe étkezési magatartásunkat!
- Részesítsük előnybe a teljes értékű vegyes táplálkozást.
- Alakítsunk ki következetesen napi étkezési rendet.
- Két étkezés között legalább 4 óra és kevesebb, mint 6 óra teljen el.
- Szükség esetén zöldség, gyümölcs bevitellel csökkentsük éhségérzetünket.
- Fölösleges nassolással ne tartsuk magasan vércukor-szintünket, mert a magas vércukor-szint gátat szab a zsírégetésnek.
- Fogyasszunk kevesebb magas zsírtartalmú ételt.
- Együnk kisebb adagokat.
- Az állati zsírokkal szemben részesítsük előnybe a növényi olajokat.
- Az ételt minimális zsír vagy olaj felhasználásával készítsük el.
- Csökkentsük a finomított cukrok és édességek fogyasztását.
- Próbáljuk táplálékaink konyhasó tartalmát tudatosan alacsony szinten tartani.
- Részesítsük előnyben az alacsony kalóriatartalmú, magas rosttartalmú táplálékot.
- Igyunk naponta 8-10 pohár folyadékot.
- Éhségérzet esetén először a folyadékbevitelről gondoskodjunk, mert lehet, hogy csak szomjasak vagyunk és nem éhesek.
- Alkoholt csak ritkán és mértékkel fogyasszunk.
- Kerüljük az élvezeti cikkeket. (cigaretta, energia italok, kávé)
- A lelki egyensúly megtartása is fontos. A stresszes, depressziós emberek hajlamosak a nassolásra.
- Mindig jóllakottan menjünk el vásárolni.
- Iktassuk ki a külső étvágygerjesztő hatásokat. Pl.: Ne legyenek szem előtt az édességek.
- Együnk lassan és nyugodt környezetben.
- Méregtelenítsünk.
Ne akarj gyorsan fogyni, hanem akarj tartósan karcsú maradni!