Néhány tipp a táplálkozással kapcsolatban.

Tartsuk távol magunk a kampányszerű fogyókúrázásoktól és gondoljuk át étkezési szokásainkat.

Vegyük kézbe étkezési magatartásunkat! 

  • Részesítsük előnybe a teljes értékű vegyes táplálkozást.
  • Alakítsunk ki következetesen napi étkezési rendet.
  • Két étkezés között legalább 4 óra és kevesebb, mint 6 óra teljen el.
  • Szükség esetén zöldség, gyümölcs bevitellel csökkentsük éhségérzetünket.
  • Fölösleges nassolással ne tartsuk magasan vércukor-szintünket, mert a magas vércukor-szint gátat szab a zsírégetésnek.
  • Fogyasszunk kevesebb magas zsírtartalmú ételt.
  • Együnk kisebb adagokat.
  • Az állati zsírokkal szemben részesítsük előnybe a növényi olajokat.
  • Az ételt minimális zsír vagy olaj felhasználásával készítsük el.
  • Csökkentsük a finomított cukrok és édességek fogyasztását.
  • Próbáljuk táplálékaink konyhasó tartalmát tudatosan alacsony szinten tartani.
  • Részesítsük előnyben az alacsony kalóriatartalmú, magas rosttartalmú táplálékot.
  • Igyunk naponta 8-10 pohár folyadékot.
  • Éhségérzet esetén először a folyadékbevitelről gondoskodjunk, mert lehet, hogy csak szomjasak vagyunk és nem éhesek.
  • Alkoholt csak ritkán és mértékkel fogyasszunk.
  • Kerüljük az élvezeti cikkeket. (cigaretta, energia italok, kávé)
  • A lelki egyensúly megtartása is fontos. A stresszes, depressziós emberek hajlamosak a nassolásra.
  • Mindig jóllakottan menjünk el vásárolni.
  • Iktassuk ki a külső étvágygerjesztő hatásokat. Pl.: Ne legyenek szem előtt az édességek.
  • Együnk lassan és nyugodt környezetben.
  • Méregtelenítsünk.

Ne akarj gyorsan fogyni, hanem akarj tartósan karcsú maradni!