Csicseriborsó leves zöldbabbal és kukoricával (4 főre)
Hozzávalók:
½ csésze csicseriborsó
1 kis darab kombu (tengeri fű)
1 szál sárgarépa gyufaszálra vágva
1 fej vöröshagyma kockára vágva
1 és ½ csésze zöldbab megtisztítva, kisebb darabokra törve
1 cső kukorica leszemezve
tengeri vagy más természetes só
1,5 liter tisztított víz
Elkészítés:
A csicseriborsót beáztatjuk 6-8 órára, majd tiszta vízben 1 darab kombuval, só nélkül (!!!!) puhára főzzük. Ha van kuktánk, mindenképpen abban, így kb. 1 és ¼ óra, egyébként 1,5-2 óra.
Míg a csicseriborsónk fő, megtisztítjuk a zöldségeket, fölvágjuk. Ha megfőtt a csicseriborsó, hozzáadjuk a zöldbabot, a répát és a vöröshagymát. Ha már roppanósra párolódtak a zöldségek, kapcsoljuk ki a tűzhelyet, és dobjuk bele a kukoricaszemeket is. Ízlés szerint ízesítsük sóval!