KUKORICÁS SZELET
2 csésze liszt, melyből 70% teljes kiőrlésű búzaliszt, 30% tönköly, vagy durum sima liszt
¾ csésze kukoricadara
1 evőkanál szódabikarbóna
1 csipet tengeri só
¾ csésze hidegen sajtolt olaj
2 csésze barnarizs szirup
2 csésze víz
a tetejére szórva gyümölcsök, bele keverve aszalványok, dió, ízléstől függően
A tepsit kiolajozzuk és lisztezzük, vagy sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük 175-185 fokra.
A száraz és folyékony hozzávalókat külön összekeverjük, majd kevergetve a szárazhoz adagoljuk a folyékony részt és csomómentesre keverjük. A tepsibe öntjük és tetejére elosztjuk a gyümölcsöt.
Előmelegített sütőben kisütjük. Szükség esetén csökkentjük s hőmérsékletet, nehogy megégjen a sütemény.
Amikor kevés gyümölcs van, a tetejéről elmaradhat a gyümölcs. Étkezéskor rizstejszínből és karob porból készített csoki-öntettel is tálalhatjuk.
Nagyon finom!