KUKORICÁS SZELET

     

2 csésze liszt, melyből 70% teljes kiőrlésű búzaliszt, 30% tönköly, vagy durum sima liszt

¾ csésze kukoricadara

1 evőkanál szódabikarbóna

1 csipet tengeri só

¾ csésze hidegen sajtolt olaj

2 csésze barnarizs szirup

2 csésze víz

a tetejére szórva gyümölcsök, bele keverve aszalványok, dió, ízléstől függően

A tepsit kiolajozzuk és lisztezzük, vagy sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük 175-185 fokra.

A száraz és folyékony hozzávalókat külön összekeverjük, majd kevergetve a szárazhoz adagoljuk a folyékony részt és csomómentesre keverjük. A tepsibe öntjük és tetejére elosztjuk a gyümölcsöt.

Előmelegített sütőben kisütjük. Szükség esetén csökkentjük s hőmérsékletet, nehogy megégjen a sütemény.

Amikor kevés gyümölcs van, a tetejéről elmaradhat a gyümölcs. Étkezéskor rizstejszínből és karob porból készített csoki-öntettel is tálalhatjuk

Nagyon finom! 

wink